Hieronder staan enkele veelgestelde vragen en antwoorden die kunnen helpen bij het plannen van een succesvolle fotoshoot.

Wanneer is de beste leeftijd voor een fotoshoot met kinderen?

De beste leeftijd voor een fotoshoot met kinderen hangt af van verschillende factoren, zoals de doelstelling van de fotoshoot, de ontwikkeling van het kind en de persoonlijke voorkeur van de ouders. Over het algemeen zijn baby’s, peuters en kleuters vaak het gemakkelijkst te fotograferen omdat ze zich nog niet bewust zijn van de camera en de aandacht gemakkelijk kunnen vasthouden. Voor de kinder-fotosessies fotografeer ik kinderen tot aan de puber leeftijd; newborns, dreumesen, peuters, kleuters en basisschool kinderen. Voor gezinsfotografie fotografeer ik uiteraard iedereen binnen het gezin, inclusief eventuele viervoeters.

Hoe kan ik mijn kinderen voorbereiden op een fotoshoot?

Enkele tips om kinderen voor te bereiden op een fotoshoot zijn:

  • Leg duidelijk uit wat er gaat gebeuren en wat er van hen wordt verwacht.
  • Praat positief over de fotoshoot en benadruk dat het een leuke ervaring zal zijn.
  • Laat het kind helpen de kleding te kiezen die ze zullen dragen en betrek ze bij de planning van de fotoshoot.
  • Zorg ervoor dat het kind goed is uitgerust en niet hongerig of moe is op de dag van de fotoshoot.

Wat moet ik meenemen naar de fotoshoot?

Neem wat verschillende setjes kleding mee. Daarnaast is het handig om wat snacks, drinken, speelgoed of andere items meenemen die kunnen helpen om je kind bezig te houden of af te leiden tijdens de fotoshoot. 

Hoe lang duurt een fotoshoot met kinderen?

Een typische fotoshoot met kinderen kan variëren in duur afhankelijk van het doel en de omstandigheden. Over het algemeen duren de fotoshoots tussen de 30 minuten en een uur. 

Wat moet ik doen als mijn kind niet wil meewerken?

Spontane kinderfoto’s zijn de mooiste foto’s. Ik geef de kinderen tijdens de fotosessie wel eens wat aanwijzingen, maar verwacht niet van ze dat ze gaan poseren. Spelenderwijs worden de mooiste foto’s gemaakt. Zolang het kind zich gewoon kan uiten en kan spelen is de kans dat de kinderen niet meewerken, niet zo groot. Meestal wordt de fotosessie door de kinderen juist als heel leuk ervaren! Mocht het onverhoopt toch niet lukken (met name bij baby’s), is er altijd een optie om de fotosessie te verschuiven naar een ander moment.

Hoe lang duurt het voordat ik de foto’s in huis heb

Ik krijg vaak de vraag van klanten “Hoe lang duurt het voordat ik de foto’s ontvang?”. Houd rekening met een totaaltraject van ongeveer 2 weken vanaf het moment van de fotosessie (fotosessie, foto’s selecteren, foto’s bewerken, jullie keuze voor de foto’s en het verzenden). Indien je de foto’s eerder nodig hebt voor een speciale gelegenheid, geef dit dan aan dan kunnen we samen kijken of het haalbaar is. Ik begin met het bewerken van een fotosessie zodra de betaling binnen is, dus hoe sneller de factuur voldaan is des te sneller zul je de foto’s ontvangen.

Onthoud vooral dat de fotoshoot niet perfect hoeft te zijn en geniet van de ervaring en de herinneringen die je samen maakt.

 
 
 

Would you like to…?

Use the Divi Builder…

to design your pop-up!

Donec rutrum congue leo eget malesuada. Curabitur non nulla sit amet nisl tempus convallis quis ac lectus. Cras ultricies ligula sed magna dictum porta. Curabitur aliquet quam id dui posuere blandit. Proin eget tortor risus.

WhatsApp chat